Oj det var ett tag sedan...

Jag får väl säga att bloggandet haft julledigt. Jag slutade förra med Dubai dag 2 och en dag till blev det i dubai. Som jag skrivit innan så var det en helt otrolig stad med alla dess byggnader och projekt. Tredje dagen åkte vi skidor inomhus i en skidanläggning som de byggt inne i ett köpcentra som skall vara en av de 3 största i världen. Det var inte en liten pulka backe utan en 4 stols lift tog en upp en bra bit. Filmade färden ned, skall försöka lägga ut den. På eftermiddagen åkte vi ut till en restaurang/pub som låg på en konstgjort ö utanför det 7 stjärniga hotellet för att se solnedgången och ta en drink. Den kallades 360 och var som namnet antyder ett litet runt torn. Ett av de häftigaste ställen jag varit på. Den sista dagen spenderade vi förmiddagen på Water Wadi. En vattenanläggning som skall vara världens mest påkostade. Här åkte vi omkring i ringar både uppåt och neråt, skithäftigt! På eftermiddagen var det den obligatoriska ökensafarin, blev omkringkörda i jeepar i full fart upp och ner för sanddynorna. Turen avslutades i ett uppbyggt läger där vi serverades mat från grillen. Efter detta var äventyret slut och vi kördes till flygplatsen i limousin.

December gick i en rasande fart. Vi firade jul hemma och barnen fick som vanligt tusentals julklappar (kändes så...). Sedan var det nyårsfirande hos Björn & Petra. De hade laddat med korvgrillning, poängpromenad (undrar vem som van den...) som grund, för att senan på kvällen bli serverade en fantastisk 3 rätters middag. Tack mina vänner för en underbar dag!

I början av januari var det dax att resa lite igen. ofta är det så att när en leverantör kör resetävlingar så följer de andra efter. Denna gång lyckades vi vinna en resa till världens största elektronik mässa i Las Vegas. Broschan hade redan bokat resa dit med kedjans marknadsråd så jag fick även åka på denna. Hade aldrig varit i USA tidigare och såg verkligen fram emot resan. Dock vet jag inte om man kan säga att Las Vegas direkt speglar den amerikanska vardagen men häftigt var det. Hela staden är som ett stort nöjesfält. Ena hotellet sjukare än det andra. Vi bodde på Luxor hotel. Ett ganska känt hotell som ser ut som en pyramid med 4500 rum. Nästan alla hotell i Las Vegas har har ett tema. Tex finns New York, New York med frihetsgudinnan utanför hotellet och en ministad byggd inuti, Cesars Palace byggd som ett romarrike, Venice byggd som venidig med gondoltrafik inne i hotellet osv. Denna stad måste upplevas. Byggnaderna är så sjuka så det går inte att beskriva. Får ni chansen att åka hit så gör det. Skall försöka hinna lägga upp lite bilder på allt vi har upplevt.
IMG_5134
Luxor Hotel